Envisa tankar

Tron på ett lyckligt slut förlorade jag tidigt i livet. Av all skit och otur som "hände oss" lärde mig att vissa människor har inte tur, så är det bara. 
Vi hade kärlek och trygghet men inte tur i livets lotteri.. En oturs-lott gör ofta att det bara snurrar på med fler verkade det som och många av dessa skapades av samhället och det sätt som "hjälpen" är uppbyggd. 
Det är inte lätt att vara sjuk och ännu svårare när man själva måste rodda i allt från att få rätt till vård, att någon ska vilja hjälpa, orka hjälpa och för att inte tala om pengar. Så min tro till att saker och ting "löser sig" har aldrig varit stark... Att det ska gå bra. För jag har sett den andra sidan. 
Sen jag var 8 år har det hänt. Allt. Sånt som en 8-åring inte ska behöva se, höra eller känna. Den oron och det ansvar jag tagit sedan dagen min pappa blev sjuk det är den som ligger som ett svart moln i mitt huvud varje dag. Det ansvaret och den oron skapade jag själv, det var inget mina föräldrar la på mig, det blir bara så i en familj där en förälder är sjuk... Storasyster blir extraförälder. Självklart..

Det som gjort att jag börjat tänka på detta är att många säger till mig "men sådär kan du inte tänka" eller "men det är klart att det inte blir så"... För mig är det inte självklart men jag inser nu att det är inte för att de som säger detta tycker jag är fjantig utan för att de har fått ha sin barn-naivitet kvar, de har inte erfarit att saker kan hända.. Och jag är så glad för deras skull att de fått behålla den och det gör det lättare för mig att hantera varför jag blir så orolig när jag förstår varför... 

Det underbara, fina i det här är min fästman. Innan honom var det bara så. Jag hade otur och jag var till och med rädd att jag skulle "smitta" folk i min närvaro med min otur. 
Med honom vet jag att det finns en väg till mitt lyckliga slut, till vårt gemensamma lyckliga slut och det känns såå bra!
Självklart finns min oro kvar men han vet precis hur han ska hantera den och låter mig vara orolig när jag är det (för går inte att säga, sluta oroa dig...) men finns där vid min sida hela tiden.  

Man ska aldrig sluta jobba med sig själv, och har man tur så får man en stödjande hand av sin andra hälft. Tack älskling du är underbar!

Ha en fin söndag allihopa!
<3
//Linn

Live everyday with love...

RSS 2.0